Revyn-topbanner-hemsida[3221]

Ensemble

Falkenbergsrevyn presenterar stolt årets ensemble i revyn Hittepå - en fejkad revy om världens röra.

Andreas Sköld

Hemsida: 
Bor: 
Yrke: 
Revysäsonger: 
Föreställningar: 

Anna Bromee

Hemsida: www.annabromee.se
Bor: Stockholm
Yrke: Artist
Revysäsonger: 3
Föreställningar: 130 under 2011 och 2012

Anna Bromee gör i vinter en efterlängtad comeback i Falkenbergsrevyn.
– Jag har fått göra helt fantastiska saker de senaste åren men nu längtar jag tillbaka till revyformatet och är taggad till tusen på att få skriva och spela i 20-årsjubileumet i Falkenberg, säger Anna Bromee.
 
Anna Bromee medverkade i Falkenbergsrevyn 2011 och 2012 och fick Bosse Parnevik-stipendiet efter publikrekordåret med föreställningen Glödhett. Därefter blev det Vallarna och Sverigeturné med Campa i klaveret. 2013 följde Allo allo ´emliga armén på Fredriksdalsteatern med Eva Rydberg. Under fem säsonger medverkade Anna ihop med bland andra Christine Meltzer & Eva Röse i Kanal 5:s humorserie Partaj som vann TV-priset Kristallen för bästa svenska humorprogram 2015.  

Förra året gästspelade hon i SVT-serien Familjen Rysberg med Petra Mede och Markoolio samt skrev och spelade krogshow med Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson. I somras spelade hon bland annat sommarfars i Ängelholm samt Dollywood i regi av Lill Lindfors på Stockholms Parkteater och i höst har Anna en stor gästroll i nya komediserien Jävla klåpare på TV12.
 
– Det är oerhört roligt att ha Anna Bromee tillbaka i Falkenbergsrevyn igen. Hon har en oerhörd bredd och skulle kunna beskrivas som ett revyartistiskt kinderägg med stor förmåga som såväl skådespelare och imitatör som sångare och musiker, kommenterar Magnus Wernersson.

Bengt Ivarsson

E-post: bengtivarsson1@hotmail.com
Bor: Halmstad
Yrke: Sektionsansvarig på Försvarets Fordonsverkstad och revyartist
Revysäsonger: 25
Föreställningar: 1 222 sedan 1985

Håkan Runevad om Bengt Ivarsson:
De träffades första gången när Håkan började spela i Krogseredsrevyn 1991. Håkans första intryck var att Bengt var blyg och personlig. Första gången han såg honom var på scen och Håkan minns Bengts komplexitet som något särskilt.
– Han har mycket i sig som man inte så lätt upptäcker när man träffar honom hastigt, då gör han inte så mycket väsen av sig. Men när han får ikläda sig en annan roll så blommar han ut och visar sidor som man inte trodde var möjligt.
 
Håkan beskriver honom som en nära vän men berättar att det tog lite tid att vinna Bengts vänskap.
– Han har ett slags staket som inte vem som helst kliver över, men det var väldigt skönt när jag väl fick komma in i hans livs trädgård. Jag tror att vi har den sortens vänskap som består.

Den fina vänskapen till trots kan man ofta höra de båda herrarna ge syrliga kommentarer till varandra. Det kan till exempel vara i en situation då Bengt rättat Håkan i repetitionerna varpå Håkan ofta svarar ”Vill du något så kan du skriva ner det på en lapp så tittar jag på det sedan när jag får tid.” Att kunna skämta så är ett tecken på tillit menar Håkan.
 
Håkan ser Bengt som en väldigt trygg motspelare. När han själv improviserar och svävar iväg kan han alltid lita på Bengt när det gäller att komma tillbaka till manuset igen.
 

Bernt Bengtsson

E-post: bernt_bengtsson@hotmail.com
Bor: Varberg
Yrke: Musiker
Revysäsonger: 9
Föreställningar: 563 sedan 2008

Liselotte Johansson om Bernt Bengtsson:
– Bernt har en underbar röst. Den kan smälta många hjärtan.
 
Bernt har arrangerat all musik i revyn sedan 2008. Han tog tidigt rollen som lärare och Liselotte menar att han har höjt ribban för gänget varje år. Hon tycker mycket om hans sätt att arbeta men…
– ­Ibland är han nästan för musikalisk. Fast det blir ju alltid bra så jag klagar inte.
 
Med det menar Liselotte att han är väldigt noggrann. Vid repetitioner är det mycket att tänka på. Danssteg ska koordineras med att sjunga rätt text och att lära sig stämmor. Särskilt tjejerna har mycket att ta in på samma gång och då händer det ibland att Liselotte tänker ’ah va fan, så petigt är det la inte?’.

Bernt är också en mästare på att dra Göteborgsskämt.
– Han och Beppe är lite lika på det sättet. Ibland så bara glimtar det till och då kan man inte låta bli att knäcka sig.
 
Ett roligt minne Liselotte har med Bernt är från hans första år då han var med i ett hyllningsnummer till Povel Ramel. Bernt skulle sjunga ett stycke ur Gräsänkling Blues, nämligen meningen ”En nyckel i tamburdörr’n, jag hör den alltför bra. Hon skulle kommit först imorgon, och så kommer hon idag” men istället sjöng han ”En nyckel i tamburdörr’n, jag hör den alltför väl. Hon skulle kommit först imorgon, och så kommer det en säl.”

Beppe Wackelin

E-post: wackelindrums@gmail.com
Bor: Halmstad
Yrke: Lärare och musiker
Revysäsonger: 14
Föreställningar: 847 sedan 2003

Bertil Schough om Beppe Wackelin:
– Beppe är en fantastisk speleman. Lite notbunden kanske…

Att vara notbunden stämmer inte alltid överens med Bertil som uppskattar att improvisera med musiken. Men han tillägger snabbt att det är något positivt med Beppe och berättar att om han skulle starta ett band idag skulle han vara förstavalet som trummis.
– Jag tror att han skulle kunna styra upp mig så att jag blir bättre som musiker.
 
Beppes intresse för trummor är något som fascinerar Bertil. Han känner inte någon som har så många trummor som han.
– Han är lite trumnörd liksom. Vill man låna en cymbal kan man få till svar ’vill du ha en röd eller gul?’.
 
Beppes berättarförmåga är också något Bertil tycker om.
– Han har många anekdoter som han ofta berättar, han kan verkligen fängsla en hel grupp med sina historier.
 
De kan ha djupa samtal med varandra. Beppe var också ett starkt stöd för Bertil när hans fru gick bort i cancer år 2009. Året innan det var det ett nummer med i revyn som Bertil hade skrivit själv om orättvisor. När numret var klart brukade de ofta gå ner till logerna tillsammans med tårar i ögonen.
– Vi är bra på att visa känslor för varandra. 

Bertil Schough

E-post: bertil@falkenbergsrevyn.se
Bor: Falkenberg
Yrke: Speleman och revyartist
Revysäsonger: 28
Föreställningar: 1 439 sedan 1987

Andreas Sköld om Bertil Schough:
Första gången Andreas såg Bertil var under revy-SM i Halmstad 2002. Andreas tävlade för Västeråsrevyn och minns tillbaka.
– Det var många revyer och mycket folk som skulle dela på utrymmet bakom scenen. Folk tenderade att liksom ”flyta ihop” i myllret, men jag minns speciellt och väldigt väl en liten herre som stack ut.
 
Det var Bertil som ”drog runt” och spelade dragspel. Han var runt i logerna, sjöng, socialiserade och pratade med allt och alla.
– Han satte verkligen ett avtryck.
 
Om Andreas skulle definiera Bertil med ett ord skulle det vara musik.
– Bertil tänker, känner och är musik. Han är bra på att lattja, hans infall vitaliserar musiken och det blir väldigt kul.
 
Andreas beskriver också Bertil som levnadsglad, spontan och fritänkande.
– Han gör sig inte till, han är sig själv rakt av.  Han är här och nu i stunden, vilket kan vara en väldigt skön egenskap.
 
En typisk Bertil-situation, berättar Andreas, hände en av de första repetitionsdagarna förra året när de sjöng Årskavalkaden. Bertil skulle inleda två olika låtar och blandade ihop dem. Han började på den första istället för den andra, vilket gjorde att allt lät väldigt konstigt. Bertil tittade då snabbt upp mot de andra och utbrast ”Vad är det här för jävla tonart?”.

Linnéa

E-post: 
Bor: 
Yrke: 
Revysäsonger: 
Föreställningar: 

Bengt Ivarsson om Eva-Lotta Bernström:

 
Bengt och Eva-Lotta har snarlik humor. De gillar båda gamla engelska tv-serier, som till exempel Ett herrans liv och Skenet bedrar. En sak de inte har gemensamt är Eva-Lottas minne, vilket är något som många 

Håkan Runevad

E-post: runevad@gmail.com
Bor: Falkenberg
Yrke: Revyartist och delägare i Falkenbergsrevyn
Revysäsonger: 24
Föreställningar: 1 341 sedan 1991

Lena Petersson om Håkan Runevad:
Lena hade Håkans pappa som musiklärare på högstadiet och det var faktiskt på uppmuntran av honom som Lena som 14-åring hade sitt första sångframträdande inför publik i skolan. Men hon lärde inte känna Håkan förrän på 90-talet när hon började spela i Krogseredsrevyn. Hennes första intryck var att han var rolig.
– Håkan är en entertainer både privat och på scenen.
 
Hans förmåga att berätta historier lyfter Lena fram som något speciellt.
– Helt plötsligt kan Håkan komma på en händelse i sitt livs som kan ha hänt för 30 år sedan. Trots det kan han berätta ordagrant och med mycket inlevelse och han gör det väldigt underhållande.
 
Det har inte hänt så ofta att Lena har spelat sketcher enbart med Håkan. En av de gångerna var för några år sedan när Lena skulle vara disträ och allvarlig och Håkan skulle söka hennes uppmärksamhet.
– Jag hade svårt att hålla mig för skratt nästan varje gång. Jag tror att han tycker att det är roligt om han kan locka fram lite fniss.
 
Lena har mycket gott att berätta om Håkan och hon har svårt att hitta negativa sidor hos honom. Men om hon måste säga något så finns det kanske ändå en sak.
– Ordning och reda är kanske lite i naggat i kanten hos Håkan ibland…
 
Hon beskriver honom också som väldigt omtänksam och familjär. Revygänget är lite som en familj menar hon och det är tydligt att han månar om alla i gänget. Han frågar också ofta Lena om hur hennes föräldrar mår, en liten detalj som Lena uppskattar.

Lena Petersson

E-post:Lena@lenapetersson.se
Bor: Tvååker
Yrke: Illustratör & sångerska
Revysäsonger: 18
Föreställningar: 1 080 sedan 1997

Bernt Bengtsson om Lena Petersson:
En bra artist, proffsig, omtänksam, varm, och en god vän. Så beskrivs Lena av Bernt. Hon är enkel att prata med och det är lätt att komma överens med henne, berättar han. Och så är hon rolig.
– Hon har glimten i ögat och har alltid nära till skratt.
 
Utöver Falkenbergsrevyn har Lena och Bernt arbetat tillsammans i flera olika konstellationer, till exempel med en hyllningsföreställning till Monica Zetterlund och i Varberg Big Band. Då underlättar det att Bernt och Lena tänker likt när det gäller musik.
– Vi pratar samma språk. Vi förstår lätt hur vi tänker, till exempel när det gäller stämmor. Och vi har samma inställning, man levererar alltid sitt bästa.
 
Under Bernts första år i revyn bodde de så nära varandra att de smidigt kunde samåka till Falkenberg. Under de resorna pratade de om allt mellan himmel och jord. Ofta reflekterade de över dagens repetitioner eller föreställningar och det är något Bernt saknar idag.
 
Rent arbetsmässigt tillför Lena väldigt mycket med sin sång menar Bernt. Hon är stabil och trygg vilket gör det enkelt att arbeta tillsammans med henne. Han beskriver också henne som väldigt proffsig och berättar att hon levererar varje gång.
– Hon har otroligt hög lägstanivå. Och som person sprider hon glädje i hela ensemblen.
 

BILJETTKONTORET

Öppettider:
Mån-fre 9.00 - 17.00
Helg: stängt

Torggatan 1
311 31 Falkenberg

Tel: 0346-170 49
Mail: info@falkenbergsrevyn.se

STADSTEATERN

Öppettider:
Biljettkassan öppnar en timme
innan föreställning.

Stortorget
311 30 Falkenberg

Tel: 0346-106 00 
(Fre-Sön en timme innan föreställningens start)