Revyn-topbanner-hemsida[3221]

Andreas Sköld kommer tillbaka och Linnea Lexfors gör entré

Rekordtidigt drog Falkenbergsrevyn idag igång arbetet med en kickoff för ensemblen inför årets revysäsong. Andreas Sköld är tillbaka på scen och samtidigt presenteras talangfyllda Linnea Lexfors från Helsingborg som en helt ny bekantskap för Falkenbergspubliken. Till helgen tävlar även Falkenbergsrevyn genom Håkan Runevad och Anna Bromee med två nummer i Revy-SM i Karlstad.

Förra säsongen firade Falkenbergsrevyn 20-årsjubileum och gjorde då en mycket lyckad omstart med flera stora förändringar. En föryngringsprocess är inledd som nu fortsätter. Medvetet fylls ensemblen på med yngre aktörer samtidigt som flertalet av de etablerade revyartisterna finns kvar.
- Vi lät förra årets jubileum bli ett avstamp för framtiden och fortsätter nu blanda kontinuitet med föryngring när vi skapar hela Sveriges nyårsrevy, förklarar Magnus Wernersson som är producent för Sveriges publikmässigt största nyårsrevy.

Andreas Sköld, 31 år, som var med mellan 2014 – 2016 återkommer nu igen efter ett års uppehåll.
- Han gjorde stor succé under sina tre år i Falkenbergsrevyn och  vi har aldrig fått så många publikönskemål om comeback som när det gäller just Andreas. Han har en stor bredd som revyartist och vi är glada över att han är tillbaka igen. I Andreas får vi en duktig sångare och musiker men framförallt en stor komiker och också en bra och vass textförfattare.

- Det känns jättekul att vara tillbaka i Falkenberg. Lite som att komma hem. Jag ser fram emot att vässa klorna och ge allt i vinter. Det finns en fantastisk revypublik som jag verkligen brinner för att få möta igen. Känslan att vi tillsammans skall kunna skapa en fullmatad revy är mycket god. Det är händelserika tider just nu, som gjorda för en revymakare att verka i, kommenterar Andreas Sköld.

Falkenbergsrevyns ensemble utökas i vinter till nio personer och därmed ges också plats för Linnea Lexfors som är en 24-årig mycket talangfylld revyartist från Skåne. Hon är dans- och musikalutbildad i Lund och har de fem senaste somrarna spelat sommarteater med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

- Vi ser en stor potential i Linnea och känner att hon är klockren för Falkenbergsrevyn eftersom vi gärna vill att våra medverkande ska behärska både sång och teater. I Linnea får vi dessutom en fullfjädrad dansare, berättar Magnus Wernersson.

Trots sin ålder har Linnea levt på jobbet som artist i flera år och redan hunnit jobba en hel del runt om i Sverige. Hon är också sångerska i ett band med en tydlig inriktning på soul, jazz och funk.
 
- Det är oerhört stort för mig att få vara med i Falkenbergsrevyn. Att få ingå i en produktion som har en sådan go blandning och med så mycket fokus på komedi och skratt känns helt overkligt. Jag längtar otroligt mycket tills vi sätter igång och självklart hoppas jag få utlopp för de röster och karaktärer man har inom sig, kommenterar Linnea Lexfors.
Förutom Eva-Lotta Bernström, som valt att ta ett sabbatsår, blir ensemblen i vinter densamma och Mats Sandelius som var ny regissör förra säsongen fortsätter.

- Vi börjar skriva idag och det finns som vanligt mängder av saker som kommer att få plats i revyn.
Senaste tidens händelser med misstroendevotum och regeringskris gör att det i alla fall blir en enkel transportsträcka att skriva första numret, avslutar Magnus Wernersson.