Revyn-topbanner-hemsida[3221]

SVT sänder jubileumsrevyn i dubbel tappning

Årets succérevy i Falkenberg spelas in för sändning i SVT nu på lördag den 25 februari. Samtidigt har revyn nu fått klart med SVT om ett timslångt bästof-program med anledning av revyns 20-årsjubileum. Falkenbergsrevyn är därmed Sveriges enda nyårsrevy som sänds på SVT i vår eller sommar.

Falkenbergsrevyn firar i vinter 20-årsjubileum och har under dessa år byggt upp ett starkt varumärke som Sveriges publikmässigt största nyårsrevy med i vinter över 22 000 besökare. När senaste revyn sändes på SVT i början på juni sågs programmet av över 900 000 tittar och blev det mesta sedda TV-programmet den veckan.

- Det har blivit en stark tradition att SVT spelar in våra föreställningar och det är roligt att få visa TV-publiken vad vi erbjuder i Falkenberg. Vi jobbar ju själva efter målet att vara ”Hela Sveriges Nyårsrevy” och då är det självklart roligt att SVT väljer att sända 90 minuter med godbitar från vår jubileumsrevy som getts namnet SPEXIT, kommenterar Magnus Wernersson.

TV-inspelningen på lördags görs med ett stort team på åtta personer, fyra kameror och OB-buss på plats i Falkenberg under producenten Georg Mauroys ledning som är på plats i Falkenberg redan idag för förberedande arbete.

I dagarna har Falkenbergsrevyn också fått besked av SVT att de vill sända ett timslångt bästof-program med några av Falkenbergsrevyns bästa revynummer 20 års revyproduktioner.

- Det är roligt att våra fina tittarsiffror genom åren gett en så bra genklang att de nu vill sända mer revy från Falkenberg. Det förstärker verkligen vår position som Sveriges ledande nyårsrevy och självklart är vi väldigt glada över det, avslutar Magnus Wernersson. .