Revyn-topbanner-hemsida[3221]

Falkenbergsrevyn vann Revy-SM

Falkenbergsrevyn tog i Borlänge helgen hem sin sjätte seger genom åren i Revy-SM genom vinst i monologklassen med numret ”En decembersaga” med Andreas Sköld.
 

Av cirka 3 000 revynummer, som spelats runt om i Sverige under det gångna året hade 190 nummer sänts in till jurygrupperna inför Revy-SM 2016. Av dessa kvalificerade sig 48 nummer sig till finalhelgen varav ett 20-tal efter särskilda semifinaltävlingar sattes samman till en unik finalföreställning vilken spelades på Maximteatern på lördagskvällen.
 
Falkenbergsrevyn tävlade i monologklassen med numret En decembersaga vilken i sagans form med inspiration från ”Kejsarens nya kläder ” beskrev decemberöverenskommelsens uppgång och fall. Tävlande för Falkenbergsrevyn var Andreas Sköld från Västerås och texten är gemensamt skriven av ensemblen.
 
Strax efter kl. 18 meddelade juryn alla pristagarna och det var en stor spänning i inte minst monologklassen där det i år var mycket hög klass på de tävlande bidragen. I sitt tacktal från scen uttryckte Andreas Sköld sin glädje och förklarade också att detta inte var något han vågat räkna med – möjligen hoppas på.
 
- Det är oerhört roligt för Falkenbergsrevyn att vinna Revy-SM igen. Senast vi vann var i Karlskoga 2012 och då var det faktiskt också med en saga om politik (Håkan Juholts tid som partiledare) så det verkar som det blivit ett vinnande koncept för oss, kommenterar Magnus Wernersson som fortsätter.
 
- Det går egentligen inte att tävla i revy men när man nu ändå gör det så är det självklart väldigt roligt att vinna. Det sätter också en kvalitetsstämpel på den humor som Falkenbergsrevyn erbjuder som är mycket positiv och bra för oss.