Ensemble

Falkenbergsrevyn presenterar här stolt årets ensemble i revyn HITTEPÅ.

Andreas Sköld

Bor: Västerås
Yrke: Artist
Revysäsonger: 4
Föreställningar: 


Andreas Sköld återkommer i Falkenbergsrevyn i vinter efter ett års uppehåll. Han gjorde stor succé under sina tre år i Falkenbergsrevyn mellan 2014 - 2016 och revyn har aldrig tidigare fått så många publikönskemål om comeback som när det gäller just Andreas.

Andreas har en stor bredd som revyartist och vi är glada över att han är tillbaka igen. I Andreas får Falkenbergsrevyn en duktig sångare och musiker men framförallt en stor komiker och också en bra och vass textförfattare.

- Det känns jättekul att vara tillbaka i Falkenberg. Lite som att komma hem. Jag ser fram emot att vässa klorna och ge allt i vinter. Det finns en fantastisk revypublik som jag verkligen brinner för att få möta igen. Känslan att vi tillsammans skall kunna skapa en fullmatad revy är mycket god. Det är händelserika tider just nu, som gjorda för en revymakare att verka i, kommenterar Andreas Sköld.

Anna Bromee

Hemsida: www.annabromee.se
Bor: Stockholm
Yrke: Artist
Revysäsonger: 4
Föreställningar: 188 sedan 2011.

Anna Bromee var med i Falkenbergsrevyn 2011 och 2012. Efter fem års paus var hon tillbaka på revyscenen igen förra säsongen.
- Det känns otroligt kul att vara tillbaka igen. Revy är det ultimata formatet att spela i. Man får göra så många olika saker. Sjunga, skriva, spela instrument och framför allt göra olika karaktärer. Revy är essensen av allt som är roligt.
 
Sedan Anna senast klev av scenen i Falkenberg har man bland annat kunnat se henne i tv-rutan i kanal 5:s humorserie Partaj, i Familjen Rysberg på SVT och nu under förra hösten i Jävla klåpare på TV12. Och på scenen i farser på Vallarnas friluftsteater och med Eva Rydberg i Helsingborg. I somras spelade hon farsen Tre damer i leken i Ängelholm.
 
Hon har också turnerat med egna pjäsen Ett bloss för Lena Nyman och gjort en skiva med Edith Piaf-sånger på svenska med Babben Larsson, Kajsa Ernst och Gladys del Pilar. Hon har även spelat Dollywood på bland annat Stockholms Stadsteater i regi av Lill Lindfors.
- Jag har fått göra så sanslöst roliga saker senaste åren att jag är alldeles lycklig. Jag har haft arbetsdagar som känts: ’åh, får jag verkligen vara med om det här?’.
 
Att ha många järn i elden är Anna van vid. Under förra revysäsongen spelade hon parallellt i fyra andra föreställningar som var på turné landet runt.
- Det blir lite VM i logistik. Jag har ett oslagbart, analogt system för att få ihop det, säger hon och skrattar. Jag packar de olika pjäsernas kostym, rekvisita och teknik och sätter post-it-lappar på alla väskor i hallen hemma: ”Till Borås. Packa mickar här efter Skellefteå!” och ”Bloss för Nyman till Sundsvall, glöm för 17 inte att lägga hit skor & smink från Ängelholm!!”
 
Anna höll kontakten med revygänget även under åren hon var borta och har sett alla revyerna när hon själv var borta. I vinter får hon för första gången spela med Andreas Sköld och hon ser också fram emot att få spela med Linnea Lexfors som hon jobbat med på Fredriksdalsteatern och tipsade Falkenbergsrevyn om att engagera.

Bengt Ivarsson

E-post: bengtivarsson1@hotmail.com
Bor: Halmstad
Yrke: Sektionsansvarig på Försvarets Fordonsverkstad och revyartist
Revysäsonger: 28
Föreställningar: 1 280 sedan 1985

Bengt Ivarsson minns flytten från Krogsered till Falkenberg med skräckblandad förtjusning.  Utöver att det var spännande med en stor scen och att det var en rolig nystart för revygänget minns Bengt särskilt hur bra det kändes att få en egen loge på teatern i Falkenberg.
- Det var ju riktigt lyxigt. Jag skapade mig en liten sovalkov där jag kunde lägga mig och vila i pauserna. Det var riktigt härligt… 
 
Bengt var borta från revyn i fyra år när han spelade med i Thomas Peterssons farser. Det var ett lärorikt och stimulerande avbrott menar han.
- Det var otroligt nyttigt för mig som person att göra någonting annat de åren. Det är ju aldrig fel att byta jobb och träffa nya människor.
 
Men lika kul som det var att göra något annat ett tag, var det skönt att komma tillbaka till revyn igen.
- Eftersom jag hade varit borta ett tag var det ju inte helt självklart att få komma tillbaka. Så det var stärkande för självförtroendet när Magnus ringde och erbjöd mig en plats igen.
 
Ett av Bengts starkaste minnen från när han själv utsatts för spex på scenen är från när han spelade A-lagare i en sketch och skulle äta kattmat i form av chokladpudding. Han stod på scenen och tänkte att ’åh, sista föreställningen, nu ska jag ta och njuta av en extra stor sked!’ när han till sin stora fasa kände att någon hade saltat puddingen ordentligt.
- Fy fan vad illa jag mådde av det där. Jag fick sätta fingrarna i halsen och spy upp allt nere i logen sen. Det där luret gick jag på till 200 procent.

Bernt Bengtsson

E-post: bernt_bengtsson@hotmail.com
Bor: Varberg
Yrke: Musiker
Revysäsonger: 10
Föreställningar: 651 sedan 2008

Bernt fick frågan om att vara med i revyn våren 2007. Han hade redan hjälpt ensemblen med musikaliska arrangemang i flera omgångar tidigare och kände de flesta i gänget på något sätt.
- Det var ingen startsträcka på att komma in i gruppen utan det var otroligt välkomnade och väldigt omslutande direkt.
 
Han hade själv inte tänkt tanken på att vara med och spela revy och blev därför positivt överraskad när Magnus Wernersson ringde och erbjöd honom medverkan.
- Jag behövde inte så lång betänketid utan svarade ja omgående.
 
Men det är inte bara på scenen som Bernt skänker glädje. Första året Bernt var med i revyn spelade han militär i ett nummer och var klädd i högst otraditionellt utstyrsel med strumpbyxor och tighta militärshorts. I pausen när han tog på sig strumpbyxorna gjorde han det sittandes i sin loge, som råkade vara precis framför soffan där skådespelarna brukar vila upp sig inför andra akten.
 
Synen av Bernts långa, något stela kropp, som långsamt sträcker sig ner för att ta på sig strumpbyxor ledde till många skratt den säsongen. Till och med så att han på avslutningsfesten, som hålls efter varje säsong är slut, fick ”Teknikernas pris”.
- Ja, skrattar Bernt högt. De tyckte att jag var värd ett pris för den munterhet som uppstod i pausen…
 
Utöver jubiléet med revyn firade Bernt också 25 år med sin a capella-kör Goda hopp i höstas. I höstas gjorde de en jubileumsföreställning med Beatles covers. Det var också andra året han var med som programledare för Allsång på Vallarna, en roll som han trivs bra med.
- Ja, det är jätteroligt, och har också varit en utmaning i att det är ett nytt sätt att arbeta på genom att leda hela föreställningen. Det känns gott, för det är en så fantastisk publik där. Man blir hjälpt av att de sjunger med och det är lättsam härlig stämning som jag tycker mycket om.

Beppe Wackelin

E-post: wackelindrums@gmail.com
Bor: Halmstad
Yrke: Lärare och musiker
Revysäsonger: 15
Föreställningar: 905 sedan 2003

Beppe kom med i revyn år 2003 men hade redan innan det varit med och assisterat med rytmiken i ett nummer året innan. Det var scenografen Peter Dillberg som hade kopplat samman honom med revyn. När Beppe fick frågan om att medverka året därpå var svaret självklart.
- Eftersom de hade varit så snälla mot mig vid mitt första möte så kändes det bra att tacka ja till att vara med.
 
Beppe kände inte till Falkenbergsrevyn sen tidigare så han hörde sig för hos Peter om vad han kunde förvänta sig.
- Han berättade att jag kunde vänta mig ett musikaliskt gäng och det förstod jag snabbt stämde. Och jag tycker att vi håller stilen än idag.
 
Beppe har undervisat i trummor sedan han var 16 år gammal. Trots sin gedigna erfarenhet är det först i höst han har börjat läsa in lärarbehörighet att få undervisa i trummor.
- Jag hade mina första trumelever för snart 40 år sen så det är på tiden! Om jag får leva och ha hälsan så blir jag nog klar lagom till pensionen…
 
Ett särskilt roligt minne har Beppe från när Carita Jonsson var med i ensemblen. I ett nummer om nakenbadet i Mellbystrand skulle hon ta på sig en tight hudfärgad dräkt som föreställde en naken kropp. Hon hade ett stressigt byte och precis innan hon skulle gå in på scenen insåg hon att dräkten var satt bak och fram. Hon hade inget annat val än att gå in på scenen med en hårtofs i rumpan och bröst på ryggen.
- När hon och vi andra på scenen blev medvetna om detta så blev numret i det närmaste omöjligt att genomföra för att vi skrattade så mycket.

Bertil Schough

E-post: bertil@falkenbergsrevyn.se
Bor: Falkenberg
Yrke: Speleman och revyartist
Revysäsonger: 31
Föreställningar: 1 497 sedan 1987

Bertil beskriver sig själv som en annan person privat gentemot hur han är när han är på teatern. Han är spexig och i revysammanhang tar han i lite mer än i vardagen.
- Då är jag liksom Bertil gånger två, berättar han och börjar fnissa.

Att Bertil och Håkan har jobbat tight i många år och är ganska lika varandra blev väldigt tydligt när de båda, vid olika tillfällen, fick frågan om de har några särskilt roliga minnen från revytiden. Båda två, som om de hade bestämt sig tillsammans, svarade:
- Det har hänt jättemånga tokiga saker som verkligen inte går att berätta.
 
Bakom scen hjälps man åt mycket och ibland kanske till och med lite för mycket. En gång såg Bertil ett par skor liggandes på golvet bakom kulisserna. Bertil visste att de var Lenas och tänkte att hon hade glömt dem, så han bestämde sig för att hjälpa till genom att ta ner dem till hennes loge. Men det gör han inte om igen…
 
För när Lena kom ut i ett snabbt byte och inte hittade sina skor fick hon dansa barfota ett helt nummer.
- I pausen kom hon ner med raska steg och när hon fick veta att det var jag som hade tagit dem gick hon rakt emot mig och hytte med fingret och tittade strängt på mig och sa ”Bertil, gör aldrig om det igen!”.
 
Bertil har ofta varit inblandad i saker som gått fel på eller runtomkring scenen. Till skillnad från en del andra skådespelare som på en hand kan räkna upp hur många gånger något gått snett, så minns inte ens Bertil alla gånger något gått galet. En av de saker han kommer ihåg är när han hade glömt sitt instrument när han gick in på scenen och fick göra introt a capella istället.
- Jag har också tagit på mig fel kläder och gått in på scenen med fel instrument. Jag spelar ju sju instrument, då kan det bli fel ibland…

Linnea Lexfors

Bor: Helsingborg
Yrke: Artist
Revysäsonger: 1
Föreställningar: 0

Falkenbergsrevyns ensemble utökas i vinter till nio personer och därmed blir det plats för Linnea Lexfors som är en 24-årig mycket talangfylld revyartist från Skåne. Hon är dans- och musikalutbildad i Lund och har de fem senaste somrarna spelat sommarteater med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

- Vi ser en stor potential i Linnea och känner att hon är klockren för Falkenbergsrevyn eftersom vi gärna vill att våra medverkande ska behärska både sång och teater. I Linnea får vi dessutom en fullfjädrad dansare. Helt enkelt en mycket lovande revyartist, berättar Magnus Wernersson.

Trots sin ålder har Linnea levt på jobbet som artist i flera år och redan hunnit jobba en hel del runt om i Sverige. Hon är också sångerska i ett band med en tydlig inriktning på soul, jazz och funk.
 
- Det är oerhört stort för mig att få vara med i Falkenbergsrevyn. Att få ingå i en produktion som har en sådan go blandning och med så mycket fokus på komedi och skratt känns helt overkligt. Jag längtar otroligt mycket tills vi sätter igång och självklart hoppas jag få utlopp för de röster och karaktärer man har inom sig, kommenterar Linnea Lexfors.

Håkan Runevad

E-post: runevad@gmail.com
Bor: Falkenberg
Yrke: Revyartist och delägare i Falkenbergsrevyn
Revysäsonger: 27
Föreställningar: 1 457 sedan 1991

Håkan flyttade förra året ut till landet tillsammans med sin fru. Håkan, som bott i stan hela sitt vuxna liv, var tveksam till om han skulle klara av lugnet men har förvånat sig själv genom att älska det.
- Det är fantastiskt fint därute. Vi har en stor trädgård, ett litet lusthus och hundarna kan springa utomhus. Jag trivs som fisken i vattnet. Det är lugnt och gott.
 
En av anledningarna till flytten är att komma närmare hästarna som Håkans fru arbetar med. Håkan hjälper till en del, eller ganska mycket… Så mycket att när en av ägarna till stallet kom förbi en dag sa hon med sin tyska brytning ”God dag, är det självaste mockologen som är i farten?”.
- Ja, så nu kan jag tillskriva mig även det epitetet i min karriär… säger han och skrattar.
 
Håkan är ute och går mycket med hästarna. Ibland går han flera kilometer om dagen.
- Jag mår skitgott av det rent fysiskt. Det är en väldigt skön kontrast till revyn. Jag tror att det är nyttigt att göra något helt annat vid sidan av. När jag gör det här markarbetet funderar jag och tänker mycket. Det är bra för kreativiteten.
 
År 2013 gjorde revyn ett medley med Abba-låtar på olika språk. En av låtarna som sjöngs var på finska där Håkan och Bengt skulle tävla mot varandra i skidåkning. Scenografin hjälpte till. Scengolvet snurrade medan skidåkarna gick åt motsatt håll. Just en av alla gånger detta nummer gjordes minns Håkan särskilt väl. För scenen snurrade åt fel håll.
- Det blev så konstigt. Scenen snurrade i full fart men framåt istället för bakåt och vi förstod ingenting. Så vi fick liksom gå moonwalk med skidorna.
 
Vad som hände var betydligt klarare för musikerna som stod omkring och hade svårt att hålla sig för skratt. Bertil fnissade så att han hade svårt att spela musik. För Bengt och Håkan var det dock, i stunden, inget skratt alls utan endast ”ren desperation”.
- Vi tittade på varandra och tänkte båda två ’ta oss bort härifrån!’

Lena Petersson

E-post: Lena@lenapetersson.se
Bor: Tvååker
Yrke: Illustratör & sångerska
Revysäsonger: 20
Föreställningar: 1 138 sedan 1997

Lena kom med i revygänget det sista året i Krogsered, och har älskat det sen första stund.
- Jag kom med framförallt som sångerska när jag skulle ersätta Eva-Lotta som skulle ta ett sabbatsår. Skådespeleriet hade jag inte ägnat mig så mycket åt, där var jag lite grön så för mig var det inte självklart med en fortsättning. Så när jag sen blev erbjuden att vara med i Falkenberg blev jag såklart väldigt glad.
 
I samma veva som Lena fick förfrågan om att vara med i revyn för första gången startade hon också eget företag och började måla julmotiv. Tecknat har hon gjort sen barnsben, men idén
med julmotiv kom efter att hon fått en beställning på ett julmotiv 1996. Lena hade precis gått en kurs i akvarellmålning och ville testa det.
- Jag tyckte att det var kul och bestämde mig för att försöka med eget. Så jag satte mig och målade i ett halvår och sen var jag igång.
 
Till en början var det bara julkort, men ganska snart utvecklades fler produkter. Idag finns Lenas julmotiv på bland annat brickor, bordstabletter, glasunderlägg och servetter. Hon har återförsäljare i hela Sverige och exporterar till flertalet länder, bland andra USA, Japan och Tyskland.
- Det känns verkligen fantastiskt roligt att jag har kunnat hålla på så här länge och jag hoppas på att kunna fortsätta ett bra tag till.
 
I scenbranschen finns en tradition av att skämta med varandra under den sista föreställningen. Den seden har funnits med ett bra tag även i Falkenbergsrevyn och ett särskilt sådant skämt som Lena minns var för några år sen när hon spelade prostituerad i en sketch. Det var ett illa kvickt byte, Lena sprang ner till logen för att snabbt slänga på sig sin korta kjol – som dagen till ära hade blivit ytterligare en decimeter kortare.
- Magnus och några till hade klippt kjolen så kort att den knappt täckte någonting, säger Lena och skrattar.
 
Grabbarna stod i ridån och tittade med spänning på Lenas entré, men kom snabbt att bli besvikna.
- För trots att jag hade så bråttom hann jag tänka klart och ta fram en annan kjol jag hade i logen att ta på mig istället, säger hon och ler.

BILJETTKONTORET

Öppettider:
Mån-fre 9.00 - 17.00
Helg: stängt

Torggatan 1
311 31 Falkenberg

Tel: 0346-170 49
Mail: info@falkenbergsrevyn.se

STADSTEATERN

Öppettider:
Biljettkassan öppnar en timme
innan föreställning.

Stortorget
311 30 Falkenberg

Tel: 0346-106 00 
(Fre-Sön en timme innan föreställningens start)