Nyheter från Falkenbergsrevyn

Här samlar vi de senaste nyheterna från Falkenbergsrevyn. Dela gärna dem med dina vänner på sociala medier.

Årets revysäsong närmar sig med stormsteg. Idag har vi skickat ut vår revyfolder med våra speldagar och intressanta erbjudanden till alla våra tidigare revygäster. Bara att boka nu via vår hemsida eller genom att ringa tel. 0346-170 49.

Läs hela inlägget »

Året revynamn är nu klart och namnet blir HITTEPÅ - en fejkad revy om världens röra. Namnet syftar på den fejkade tid vi lever i där snart ingen längre vet vad som är sant, falskt eller kanske bara rent ”hittepå”. Mycket känns så allvarligt i världen och vi tror att humor blir allt viktigare för att skapa nödvändig distans till vår omvärld – om inte annat så blir det i alla fall roligare att leva.

För Falkenbergsrevyn är det viktigt med både mängder av skratt och skön musik och vi gillar att bjuda på kul återblickar och snackisar från året. Vi kan lova att 2017 blir inget undantag för med Trump vid rodret och både avgående ministrar och partiledare här hemma så finns det redan en hel del ”hittepå” att ta tag i. Vår vilt partajande före detta finansministrer och Kim Jung Uns numera världsberömda frisyr är också som klippt och skurna för årets revy.

Läs hela inlägget »

Rekordtidigt drog Falkenbergsrevyn idag igång arbetet med en kickoff för ensemblen inför årets revysäsong. Andreas Sköld är tillbaka på scen och samtidigt presenteras talangfyllda Linnea Lexfors från Helsingborg som en helt ny bekantskap för Falkenbergspubliken. Till helgen tävlar även Falkenbergsrevyn genom Håkan Runevad och Anna Bromee med två nummer i Revy-SM i Karlstad.

Förra säsongen firade Falkenbergsrevyn 20-årsjubileum och gjorde då en mycket lyckad omstart med flera stora förändringar. En föryngringsprocess är inledd som nu fortsätter. Medvetet fylls ensemblen på med yngre aktörer samtidigt som flertalet av de etablerade revyartisterna finns kvar.
- Vi lät förra årets jubileum bli ett avstamp för framtiden och fortsätter nu blanda kontinuitet med föryngring när vi skapar hela Sveriges nyårsrevy, förklarar Magnus Wernersson som är producent för Sveriges publikmässigt största nyårsrevy.

Andreas Sköld, 31 år, som var med mellan 2014 – 2016 återkommer nu igen efter ett års uppehåll.
- Han gjorde stor succé under sina tre år i Falkenbergsrevyn och  vi har aldrig fått så många publikönskemål om comeback som när det gäller just Andreas. Han har en stor bredd som revyartist och vi är glada över att han är tillbaka igen. I Andreas får vi en duktig sångare och musiker men framförallt en stor komiker och också en bra och vass textförfattare.

- Det känns jättekul att vara tillbaka i Falkenberg. Lite som att komma hem. Jag ser fram emot att vässa klorna och ge allt i vinter. Det finns en fantastisk revypublik som jag verkligen brinner för att få möta igen. Känslan att vi tillsammans skall kunna skapa en fullmatad revy är mycket god. Det är händelserika tider just nu, som gjorda för en revymakare att verka i, kommenterar Andreas Sköld.

Falkenbergsrevyns ensemble utökas i vinter till nio personer och därmed ges också plats för Linnea Lexfors som är en 24-årig mycket talangfylld revyartist från Skåne. Hon är dans- och musikalutbildad i Lund och har de fem senaste somrarna spelat sommarteater med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

- Vi ser en stor potential i Linnea och känner att hon är klockren för Falkenbergsrevyn eftersom vi gärna vill att våra medverkande ska behärska både sång och teater. I Linnea får vi dessutom en fullfjädrad dansare, berättar Magnus Wernersson.

Trots sin ålder har Linnea levt på jobbet som artist i flera år och redan hunnit jobba en hel del runt om i Sverige. Hon är också sångerska i ett band med en tydlig inriktning på soul, jazz och funk.
 
- Det är oerhört stort för mig att få vara med i Falkenbergsrevyn. Att få ingå i en produktion som har en sådan go blandning och med så mycket fokus på komedi och skratt känns helt overkligt. Jag längtar otroligt mycket tills vi sätter igång och självklart hoppas jag få utlopp för de röster och karaktärer man har inom sig, kommenterar Linnea Lexfors.
Förutom Eva-Lotta Bernström, som valt att ta ett sabbatsår, blir ensemblen i vinter densamma och Mats Sandelius som var ny regissör förra säsongen fortsätter.

- Vi börjar skriva idag och det finns som vanligt mängder av saker som kommer att få plats i revyn.
Senaste tidens händelser med misstroendevotum och regeringskris gör att det i alla fall blir en enkel transportsträcka att skriva första numret, avslutar Magnus Wernersson.


 

Läs hela inlägget »

I ett 90 minuter långt program sänds årets jubileumsrevy på SVT1 på fredag den 9 juni kl. 20. I TV-programmet skojas det med alltifrån Donald Trump och Therese Johaug till liberalernas nya postensstarka logga och självklart Brexit. Men inte nog med det. Redan veckan efter sänds även ett jubileumsprogram med godbitar från från 20 års revyhistoria.

2017 års upplaga av Falkenbergsrevyn var den 20:e i sträck sedan starten 1998 och jubileumsrevyn blev både publik- och kritikerrosad med över 22 500 besökare vilket gör den till Sveriges största nyårsrevy.

Föreställningen som visas på SVT på fredag spelades i vintras på Falkenbergs Stadsteater. Falkenbergsrevyn driver som alltid med olika nyheter och trender och mängder av skratt utlovas.

- Vi kallar oss numera för hela Sveriges nyårsrevy och driver med allt och alla både i och utanför landet. Det var länge sedan vi gjorde en renodlad lokalrevy och för Falkenbergsrevyn är det idag lika naturligt att skoja med USA:s president och EU som med Påvebesöket i Sverige och Postnord eller frågan om Hallands framtid, berättar Magnus Wernersson som är producent.

Veckan efter sänds ett timslångt jubileumsprogram på fredagen den 16/2 kl. 20.00 med mängder av klipp från ett 55-tal nummer från 20 år med Falkenbergsrevyn. Bra TV utlovas för er som gillar revyunderhållning.

Läs hela inlägget »

I helgen spelar vi fem föreställningar och det finns platser kvar till främst föreställningarna idag fredag kl. 15.30 och kl. 19. Det kan även finnas ströplatser och komma sena återbud till övriga.

Så här spelar vi i helgen:
Fredag 24/2 kl. 15.30 & kl. 19
Lördag 25/2 kl. 15.30 & kl. 19
Söndag 26/2 kl. 14.30

Biljetterna bokas på tel. 0346-170 40 eller via vår hemsida. Under helgen ringer du direkt till teaterkassan på tel. 0346-106 00 där det är öppet från kl. 13.30 varje dag.

Läs hela inlägget »


BLI PREMIÄRGÄST

"SVENSKT REKORD I FLEST SKRATT PER MINUT"
 

LASSE RÅDE

"SVENSKT REKORD I FLEST SKRATT PER MINUT"
 

LASSE RÅDE

RECENSIONER

"EN RESA I
FÖRSTA KLASS"

 

LASSE RÅDE

"EN RESA I
FÖRSTA KLASS"

 

LASSE RÅDE

"ABSOLUT TONTRÄFF"
 

LASSE RÅDE

"ABSOLUT TONTRÄFF"
 

LASSE RÅDE

BILJETTKONTORET
 

Öppettider:

Mån-fre 9.00 - 17.00
Helg:Stängt

Torggatan 1
311 31 FALKENBERG

Tel: 0346-170 49
Mail: info@falkenbergsrevyn.se

STADSTEATERN

Öppettider:
Biljettkassan öppnar en timme
innan föreställning.

Stortorget
311 30 Falkenberg

Mer information & vägbeskrivning